Anticelulitni program

Anticelulitni program

Celulit je pogost pojav pri ženskah. Prizadene okoli 80 % žensk. Na nastanek celulita vplivajo številni dejavniki, ki se med seboj močno prepletajo (dednost, hormonsko ravnovesje, prehrana, telesna aktivnost, stres, kajenje …) Seveda so ženske zaradi strukture kolagenskih vlaken, ki so urejena vzporedno in pravokotno na usnjico, bolj dovzetne za nastanek celulita kot moški. Na površini kože opazimo značilni »pomarančni« videz, ki zajame predvsem stegna, boke in zadnjico.

Celulit se pojavlja v različnih fazah. Najbolje je, da nanj vplivamo v začetni fazi, ko ga opazimo le takrat, ko kožo stisnemo med prsti. Nanj še lahko vplivamo takrat, ko sta delno motena limfni in krvni pretok v podkožju. To stopnjo celulita opazimo tudi na površini bokov, stegen, zadnjice. V kasnejših fazah postaja celulit bolj problematičen in preoblikuje strukturo kože in podkožja.

V sklopu anticelulitnih programov, ki jih izvajamo v salonu, obravnavamo celulit celostno, saj se zavedamo, da celulit v začetnih fazah ne predstavlja nepopravljive težave, temveč je mogoče z ustreznimi postopki v salonu, s pravilno prehrano in rednim gibanjem preprečiti njegov nadaljnji razvoj in sanirati videz kože.

Pristop v salonu je individualen, vključno s pogovorom in brezplačnim svetovanjem.

Anticelulitni programi: